Granatäppel- och marängberg
En
snabb och lättlagad dessert med vackra röda pärlor i.
6 portioner
Ingredienser:
8
st stora maränger
2 - 3 st granatäpplen
1/2 l vispgrädde
Gör
så här:
Vispa grädden, men inte för hårt. Grovkrossa 7 av marängerna, smula inte sönder
dem för mycket. Pressa i granatäppelkärnor- och juice. Spara ett halvt granatäpple.
Blanda.
Bästa sättet att få ut kärnorna ur ett granatäpple är att halvera frukten
och hålla en halva med den skurna sidan neråt, över maräng- och gräddblandningen.
Banka några gånger med en rund träsked på frukten. Efter några bankningar
regnar de vackra röda pärlorna ner i det vita.
När du har fått ut de flesta av kärnorna, kläm ihop halvan i handen för att
pressa ut lite juice. Kärnorna är dock det viktigaste – för mycket juice
kan göra grädden rinnig.