Granatäpple med maräng

 

Granatäppel- och marängberg

En snabb och lättlagad dessert med vackra röda pärlor i.
6 portioner

Ingredienser: 

8  st  stora maränger 
2 - 3  st  granatäpplen 
1/2  l  vispgrädde 
     

Gör så här:
Vispa grädden, men inte för hårt. Grovkrossa 7 av marängerna, smula inte sönder dem för mycket. Pressa i granatäppelkärnor- och juice. Spara ett halvt granatäpple. Blanda.

Bästa sättet att få ut kärnorna ur ett granatäpple är att halvera frukten och hålla en halva med den skurna sidan neråt, över maräng- och gräddblandningen. Banka några gånger med en rund träsked på frukten. Efter några bankningar regnar de vackra röda pärlorna ner i det vita.

När du har fått ut de flesta av kärnorna, kläm ihop halvan i handen för att pressa ut lite juice. Kärnorna är dock det viktigaste – för mycket juice kan göra grädden rinnig.

 

 

Föregående Uppåt Nästa