Tandoorikyckling

 

 

Tandoori kyckling ris och raita

4 port

Ingredienser
tandooripasta, kryddmix eller krydda på burk
yoghurt, naturell
600 g kycklingfilé

Raita kryddmix och yoghurt eller Crème Fraiche

Tillagning
Blanda tandoorikryddan med naturell yoghurt i en skål eller plastpåse med förslutning. Gör flera snitt i filéerna och lägg ner dem i yoghurtblandningen. Ställ in den i kylen ett par timmar.

Sätt på ugnen 200 o C.

Lägg filéerna i en form och ställ in i ugnen i ca 45 min.  Kolla om de är genomstekta.
Blanda samman alla ingredienserna till Raita (kryddmix och yoghurt, jag föredrar Turkisk yoghurt i hink)
Koka ris

Servera med riset och kanske ugnsstekta grönskaker (t.ex. paprika, lök, champinjoner)

 

Föregående Uppåt Nästa