Detta är - om jag kommer ihåg rätt - ett recept från "Allt om mat". Förmodligen från mitten av 80-talet. Lite pilligt men gott.
Pajdeg:
- 4 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 150 g margarin
- 1 litet ägg dessa blandas
- ½ dl gräddfil först tillsammans
Innehåll:
- 200 g champinjoner
- 1 msk margarin
- 500 g nötfärs (el blandfärs)
- 1 st stor lök
- 1 dl persilja
- 3-4 dl riven cheddar
- ½tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- ägg till pensling
- Blanda ingredienserna till pajdegen och låt den vila
- Skiva champinjonerna, riv osten, strimla löken(eller hacka), stek färsen i margarinet och krydda med salt och peppar.
- Kavla ut halva degen och klä en form. Blanda färs, svamp, lök, ost och persilja. Lägg i formen. Kavla ut resten av degen till ett lock och lägg på. Skär rent utmed kanterna och använd dessa bitar till att göra dekorationer ovanpå. Pensla med ägg och sjuss in i ugnen.
200o i ca 30 minuter