Mammas eller pappas?
Pappas kyckling kom till när jag börjat med maten en gång och pappa fick göra klart den. Instruktionen var mycket citronpeppar och se till att bitarna blir genomstekta.
Senare har jag utvecklat den med lite mer smak. Då fick jag uppdatera namnet till ”mammas”.
Pappakyckling
800-1 000 g kycklingfilé (eller innerfilé)
5 dl Crème Fraiche
Rikligt med citronpeppar
Skär filén i små bitar/tärningar
Stek ordentligt
Krydda på ordentligt med citronpeppar
Tillsätt Crème Fraiche
Servera med ris
Mammakyckling
800-1 000 g kycklingfilé (eller innerfilé)
5 dl Crème Fraiche
Rikligt med citronpeppar
Sweet chilisås och/eller sambal oelek efter smak
Skär filén i små bitar/tärningar
Stek ordentligt
Krydda på med citronpeppar
Tillsätt Crème Fraiche
Servera med ris