Gulaschsoppa med köttfärs

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 potatisar
1 bit rotselleri, ca 250 g
2 paprikor, gärna olika färger
500 g nötfärs
Smör/olja att steka i
2 tsk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk kummin
1 krm cayennepeppar
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 l oxbuljong (vatten + fond/tärning)
Salt, peppar
(2 msk majsstärkelse)

Hacka lök och finhacka vitlöken.
Tärna potatis, rotselleri och paprika i jämnstora bitar.
Fräs löken mjuk.
Bryn färsen.
Tillsätt vitlök, potatis, rotselleri, paprika, tomatpuré och alla kryddor.
Låt fräsa några minuter innan du häller på krossade tomater och vatten.
Låt koka ca 20 min, tills potatis och rotselleri är mjuka.

Smaka av. Om du vill ha en tjockare gulaschsoppa, blanda ut majsstärkelse i lite kallt vatten och häll ner i soppan under omrörning.

Servera gärna med crème fraiche