Färslängd i pajskal

Detta är - om jag kommer ihåg rätt - ett recept från "Allt om mat".
 Förmodligen från mitten av 80-talet. Lite pilligt men gott.

Pajdeg:   

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 150 g margarin
  • 1 litet ägg          dessa blandas
  • ½ dl gräddfil       först tillsammans

 Innehåll:

  • 200 g champinjoner
  • 1 msk margarin
  • 500 g nötfärs (el blandfärs)
  • 1 st stor lök
  • 1 dl persilja
  • 3-4 dl riven cheddar
  • ½tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ägg till pensling
  1. Blanda ingredienserna till pajdegen och låt den vila
  2. Skiva champinjonerna, riv osten, strimla löken(eller hacka), stek färsen i margarinet och krydda med salt och peppar.
  3. Kavla ut halva degen och klä en form. Blanda färs, svamp, lök, ost och persilja. Lägg i formen. Kavla ut resten av degen till ett lock och lägg på. Skär rent utmed kanterna och använd dessa bitar till att göra dekorationer ovanpå. Pensla med ägg och sjuss in i ugnen.

200o i ca 30 minuter