Mammas och pappas kyckling

Mammas eller pappas?

Pappas kyckling kom till när jag börjat med maten en gång och pappa fick göra klart den. Instruktionen var mycket citronpeppar och se till att bitarna blir genomstekta.

Senare har jag utvecklat den med lite mer smak. Då fick jag uppdatera namnet till ”mammas”.

Pappakyckling

800-1 000 g kycklingfilé (eller innerfilé)
5 dl Crème Fraiche
Rikligt med citronpeppar

Skär filén i små bitar/tärningar
Stek ordentligt
Krydda på ordentligt med citronpeppar
Tillsätt Crème Fraiche

Servera med ris

Mammakyckling

800-1 000 g kycklingfilé (eller innerfilé)
5 dl Crème Fraiche
Rikligt med citronpeppar
Sweet chilisås och/eller sambal oelek efter smak

Skär filén i små bitar/tärningar
Stek ordentligt
Krydda på med citronpeppar
Tillsätt Crème Fraiche

Servera med ris