Kycklinggratäng med ”Mango chutney”

Då jag inte tål mango så tog det ett bra tag innan jag ens funderade på att tillaga den och vad jag i så fall skulle byta ut. Jag hade BOB’s frukostmarmelad hemma. Sagt och gjort – det blev helt ok i min smak.

4-6 portioner
4-6 st kycklingfiléer (ca 1 kg)
1 stor röd paprika
1 burk minimajs (ca 425 g) (eller vanlig majsburk)
2 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche
1 dl mango chutney (jag använder BOB’s frukostmarmelad)
2 dl grädde (kan uteslutas)
1 msk sambal oelek
2-3 tsk gul currypulver
Salt & peppar
Olja till stekning

Gör såhär:

· Värm ugnen till 200°.

· Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. JAg brukar skära dem i mindre bitar eller använda innerfilé.

· Hetta upp olja och stek kycklingfiléerna i ca 3 min på varje sida.

· Lägg kycklingen i en ugnsform.

· Skär paprikan i strimlor, majs (skär minimajsen i ca 1 cm långa bitar), finhacka vitlöken. Lägg grönsakerna över kycklingen.

· Blanda crème fraiche (grädde), marmelad (mango chutney), curry, sambal oelek, salt och peppar i en skål.

· Häll currysåsen över kycklingen.

· Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Servera gratängen med sallad, ris eller pasta.