Kabanossgryta

6–8 portioner

Dag 1:

  • 9 hg filé (fläsk-)
  • 2 st stora eller 4 små kabanosskorvar
  • 1 burk syltlök (195 g)
  • 1 burk svarta oliver (220 g)
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl bostongurka
  • 4–5 dl grädde
  • 1 tsk mejram
  • 1,5 tsk vetemjöl
  • 2 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 buljongtärning (kött- eller grönsak-)

Stek skivor av filén och skivor av kabanoss i samma fett.
Blanda ihop med resten i en gryta (om du inte stekt direkt i grytan)
Låt puttra i 15–20 minuter

Dag 2:

Värm på svag värme.
Rör minimalt (filén kommer att gå sönder annars)

Alternativ:
Gör allt samma dag men låt puttra lite längre

Jag brukar inte ha med oliverna.