Brocolipaj

 

Denna paj fick pris i en tävling för många år sedan och tillhör en av favoriterna.

Broccolipaj

Pajdeg:

3 dl         vetemjöl

150 gr     smör eller margarin

1 msk      kallt vatten

1 krm      salt

 Fyllning:

400 gr    fryst eller förvälld broccoli

100 gr     ädelost

2 dl         crème fraiche

1 dl         grädde eller mjölk

3 st         ägg

½ tsk       salt

50 gr      rökt skinka (eller kassler) i strimlor, eller tärnad

 

Hacka ihop pajdegen (gärna i matberedaren) och låt den vila en stund. Klä in en form med den.

Jag brukar köra broccolin i matberedaren, hälla i pajskalet, strössla ner skinkan eller kassler, blanda resten av fyllningen i matberedaren och hälla över broccolin.

 Grädda i 180o C i 30-40 min.

Servera med en god grönsallad.

 

Uppåt Nästa