| |
Receptet kommer från min farmor som gjorde denna mäktiga paj ibland. Jag
kommer ihåg den med rabarber-, jordgubbs- eller äppelfyllning.
500 g |
smör |
500 g |
vetemjöl |
2 msk |
vatten |
1 näve |
socker |
1 st |
äggula |
1-2 liter |
frukt, välj t.ex.
rabarber skurna i bitar, jordgubbar eller skivade äpplen |
1-3 msk |
potatismjöl, beroende på hur
blöt frukten är |
|
strösocker efter behag
|
 | Gör pajdegen och låt den vila ett tag i kylen. |
 | tag undan en del till lock. klä en form, 2-3 liters rund, med deg |
 | fyll på med frukten, strö ev. socker över och potatismjöl |
 | kavla ut deg till lock och lägg över, skär rent kanterna |
 | nagga med en gaffel så att det blir lufthål |
Grädda 30 minuter i ca 225 oC
Servera med vaniljsås, glass eller vanlig vispad grädde.
|