Filet Mignon

 

 

Receptet fick jag från tidningen Allt om Mat som hade en serie "gourmetmat under 60 minuter" eller något liknande. Klar favorit. Passar många då det inte är någon mjölsås.

 

Filéts Mignon med vermouthsås

600 gr   fläsk- eller kalvfilé

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

smör till stekning
______________________

 0,5 dl torr vermouth

4 dl créme fraiche

1 st gönsaksbuljong tärning

(1-1,5 dl skivade oliver, gröna)

(1 ask kryddkrasse)

 Stek filén i 2-3 cm tjocka skivor, lägg upp och fördela på varma tallrikar och håll varmt.

Koka ur pannan med vermouthen och tillsätt crème fraiche, smula ner tärningen och koka upp.  Såsen kan utan problem dubblas eller mer, serveras bredvid.

Smaka av med salt (klipp ner kryddkrassen) slå såsen runt filébitarna (och strö oliverna över).

Serveras med pressad potatis och gärna en fräsch grönsallad.

 

Uppåt Nästa