Kokoskaka

 

Kokoskaka (kladdtyp)

 
125 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl   strösocker
3 dl kokosflingor (spara lite att strö formen med)
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker

Smöra och bröda en form (21 cm) med löstagbar kant, bröda med kokosflingor.
Smält smöret på låg värme.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret och därefter kokosflingorna.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner blandningen i ägg/sockersmeten.
Rör försiktigt sönder ev. klumpar.
Häll smeten i formen och grädda. Servera gärna med glass eller grädde.

 175oC i ca 18 min


Förvaras svalt (om det blir något över)

 

Föregående Uppåt Nästa