Kokoskaka (kladdtyp)
125 g |
smör eller margarin |
2 st |
ägg |
2 dl |
strösocker |
3 dl |
kokosflingor (spara lite att strö formen med) |
2 ½ dl |
vetemjöl |
4 msk |
kakao |
1 ½ tsk |
bakpulver |
1½ tsk |
vaniljsocker
|
Smöra och bröda en
form (21 cm) med löstagbar kant, bröda med kokosflingor.
Smält smöret på låg värme.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret och därefter
kokosflingorna.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner
blandningen i ägg/sockersmeten.
Rör försiktigt sönder ev. klumpar.
Häll smeten i formen och grädda. Servera gärna med glass eller
grädde.
175oC i ca 18 min
Förvaras svalt (om det blir något över)