Gåsaspjäll

 

 

Maj-Britts gåsaspjäll

 175 o C  2 timmar

1 kg      tjockskuret revbensspjäll

1½ tsk   salt

1½ krm  svartpeppar

1½ krm  ingefära

 Sås

5 dl       sky

3½ msk  vetemjöl

½ dl       grädde

¼ tsk     salt

½ krm    ingefära

½ krm    vitpeppar

½-1 msk vinbärsgelé

½ msk    soya

 Gnid in spjället med kryddorna.

In i ugnen i 1 timme med köttsidan upp, ½ timme med bensidan upp och till sist ½ timme med köttsidan upp.

Under tiden, vispa ur pannan vid vändningarna med 5 dl vatten.

Fräs upp fett från långpannan med mjöl, späd med skyn, sjud, krydda och vispa i grädden. Smaka av.

 Servera med: Brysselkål, kokta äppelhalvor eller äppelmos, gelé, ev. Katrinplommon och kokt potatis.

 

Föregående Uppåt Nästa