Kryddiga kakor

 

175oC i ca 20 minuter

2  st. ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
½ msk kanel
½ tsk ingefära
1½ dl gräddfil
50 g smält smör, avsvalnat
Garnering
75 g smör
1 msk pressad apelsinjuice
rivet skal av apelsin
3½ dl florsocker

 

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda mjöl, bikarbonat, kanel och ingefära, och rör ner det i smeten
Tillätt gräddfilen och det smälta smöret
Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter
Stjälp upp kakan och låt den svalna
Arbeta samman ingredienserna till garneringen, glasyren ska vara blank och smidig.
Bred ut den över kakan
Skär kakan i bitar
Garnera gärna med en bit apelsin eller "marmelad-apelsiner" som finns i butiken vid tårtpynt, eller ritsa mönster med en gaffel.
 

Föregående Uppåt Nästa