Vinbärskaka

 

Inga-Lills vinbärskaka

Avnjuts bäst ljummen eller halvtinad

3 st äggulor
2 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk  vaniljsocker
50 gr smält smör eller margarin 
1½ dl mjölk
2 msk varmt vatten
Vispa ihop som sockerkaka.
Häll i långpanna
Grädda i 200 o C i 10-12 minuter, tag ut ur ugnen. Låt den svalna medan marängen vispas klar.

Höj värmen till 225o C


3 st. äggvitor
3 dl socker
3 dl vinbär
Vispa äggvitorna till hårt skum. När bottnen är klar, vänd i sockret och vispa så det blandas.
Vänd i vinbären försiktigt.
Bred marängsmeten till ett jämnt lager på bottnen och grädda i 225oC i ca 5 minuter.

Servera ljumna med vaniljglass (Kling glass från Mariestad) eller ät dem halvtinade.

 

Föregående Uppåt Nästa